Välitavoite 2/8

Neljän kuukauden kehittymisohjelmasta on nyt takana 25% ja taasen analysoidaan kehittymistäni.

Photo by icon0.com on Pexels.com

Rytmi on hiukan kärsinyt muutaman antisapattimaisen tarjouksen myötä. Työehdotukset ovat tulleet kirjaimellisesti yllättäen ja pyytämättä. Pahaksi onneksi ne ovat myös olleet äärettömän mielenkiintoisia ja tarjonneet uudenlaisia aidosti haastavia mahdollisuuksia. Mutta niistä ei nyt enempää tässä vaiheessa.

Olen oletuksieni vastaisesti tottunut erinomaisesti ohjatun kiireen puutteeseen. Herää kysymys, että tälläistäkö kesälomien kuuluisi olla? Ei loman aikaisia pakollisia puhelinpalavereita pari kertaa päivässä eikä pakollisia maileja aina kun paremman puoliskon silmä välttää. Olla vaan huolehtimatta mistään muusta kuin omista asioistaan. Heti alkuun voi sanoa, että henkinen puoleni on saavuttanut välitavoitteensa vaikka mittarit ovat edelleenkin määrittelemättä.

Pidän ensimmäistä kertaa vuosiin puhelimessani ääntä päällä. Aiemmin se on ollut liki mahdotonta kun puheluiden lisäksi jokainen lukuisista viestintäkanavista on piipannut taukoamatta. No nyt otin puolen päivän äänellisyyden jälkeen kuitenkin Twitteristä Trumpin tilin pois seurannasta, koska herra suoltaa sontaa viesti minuutissa vauhtia. Aikaansaava kaveri mikä tulee sosiaalisen median sisältötuotantoon.

Aloitetaan tällä kertaa henkisestä kehittymisestä. Asetin 1/8-väliseurannan yhteydessä mittariston kehittämisestä, mutta asiaa tutkittuani luovuin asiasta. Ensisijainen tavoitteeni saavuttaa mielenrauha ei synny tuloksia mittaamalla vaan paremminkin luopumalla niistä.

Yritin perehtyä Mindfullnessiin, mutta jotenkin homman juju jäi itselleni hämäräksi. Saavutan saman katsomalla kattoon olematta ajattelematta juuri mitään kuin ohjatussa sessiossa.

Olen rauhoittanut tietoisesti itseäni. Käytän Hesarin ja aamupalan, joka koostuu kahdesta kahvikupillisesta, nauttimiseen reilun tunnin. Nautin samalla ranskalaisen kahvilan aamuauringosta ja yrttien tuoksusta.

Kahvilamme koristetaulut ovat kovaa vauhtia tulossa Saksan Amazonista. Tosin Postin jakelutietojen mukaan yksi niistä seikkailee parhaillaan Liedon jakelukeskuksessa. Taitaa olla Turku ja Tuusula kirjoitusasultaan liian lähellä toisiaan. No paketilla on ainakin kavereita mikäli valtakuntamme luotettavimman tietolähteen Vauva.fi:n keskusteluihin on luottamista.

Olen siis vauhdilla saavuttamassa Zen-tilaa. Vielä kun ilmat hiukkasen lämpiäisivät niin saavuttaisin sen vieläkin nopeammin riippukeinusta käsin luomet kevyesti suljettuina. Tästä tulikin mieleen, että pitää käydä läheisellä Ruduksella kivilaattaostoksilla, jotta saa laajennettua terassia riippukeinun verran. Muuten ei juhannustansseista tule mitään.

Riippukeinusta aasinsillan kautta nukkumiseen. Unen määrä ja etenkin laatu on parantunut jatkuvasti. Nukkumaan menen tosin milloin sattuu, muutaman kerran jopa ajoissa kuten olin vakaasti suunnitellut. Edetään askel kerrallaan ja ollaan tyytyväisiä saavutettuihin tavoitteisiin ja laitetaan rytmi kuntoon ajan kanssa.

Koti- ja pihatyöt ovat vieneet pääosan ajasta. Tosin ne ovat rytmittyneet siten, että joinakin päivinä on väännetty 10 tunnin rupeama ja joinakin sitten paljon vähemmän. Kämppä on jo siivottu pariinkin kertaan. Turhia tavaroita on lentänyt pihalle jätesäkkikaupalla. Autokatoksen takaseinäkin on alkanut paikoitellen näkymään tyhjiä pulloja ja tölkkejä sisältävien kassien siirtyessä kauppojen palautusautomaatteihin. Hyrylän Hyrrän pullonpalautusautomaattia kannattaa välttää kuin ruttoa vai pitäisikö nykyään sanoa kuin koronaa. Automaatti ei vain yksinkertaisesti toimi. Jos se suostuu ottamaan pulloja vastaan niin tölkkien palautus on mahdotonta.

Työhuoneessa mahtuu jo kävelemään eli lattia on osittain tyhjentynyt. Tosin paljon on vielä tekemistä kyseisen huoneen osalta. Pihaa on laitettu kuntoon ja kohta on aika avata Solina ja laittaa Winston hommiin. Näistä tulossa aikanaan oma kirjoitukset.

Haravoin oikeasti ensimmäistä kertaa kunnolla koko elämäni aikana. Jotenkin olen onnistunut tähän asti syystä tai toisesta välttelemään puuhaa. Vetelin apinanraivolla koko pihapiirin yhtenä päivänä kasoihin ja toisena päivänä kasat tunkiolle. Ja kolmantena päivänä ei sitten kroppa suostunutkaan oikein yhteistyöhön. Ei olisi ikinä uskonut, että haravointi käy urheilusta. Ehkä pitäisi myös kiinnittää huomio tapani tehdä kaikki täysillä mitä ikinä sitten teenkin. Joskus voisi kai tehdä asioita myös puolitehoilla?

Kirjoittaminen ei edelleenkään ole mennyt lainkaan suunnitelman mukaan. Päätuote eli romaani ei ole edistynyt riviäkään. Tätä blogia olen rustaillut harvakseltaan. Alussa mainitsemani hämmennykset ovat tuottaneet jonkin verran kirjoitustyötä, mutta se ei ole syynä kirjalliseen saamattomuuteeni.

Kirjoittaminen viestintämuotona on muutenkin älyttömän hidas kanava. Kahdenkeskisessä viestinnässä puhe toimii paljon tehokkaammin ja mahdollistaa välittömän vuorovaikutuksen mikäli puhujat vain malttavat kuunnella toisiaan. Ehkäpä työelämän tehokkuuteni perustui osittain siihen etten paljon maileja rustaillut. Ja nekin jotka kirjoitin muodostuivat yhdestä tai korkeintaan kahdesta lauseesta. Viime vuosina käytyäni erään kollegani työnlomassa tarjoaman ”Kuinka yksinkertaisen viestin saa muutettua proosaksi, jossa vältetään kaikkia riskejä eli ei suoraan oteta kantaa mihinkään” -kurssin pohjalta en opetuksesta huolimatta edelleenkään sisällyttänyt sähköposteihini romaania, mutta opin sentään laittamaan viestin alkuun ja loppuun tervehdyksen, joka on kuulemma hyvien tapojen mukaista.

Fyysisestä kehityksestä olen pyrkinyt pitämään tiukasti kiinni. Aamu HIIT:t olen vetänyt ainakin joka toinen päivä, lähes poikkeuksetta aamuisin. Punttitreenejä olen hiukan passaillut. Ensimmäisen kahden viikon aikana niska meni sen verran jumiin, että on pitänyt pitää taukoa. Paremman puoliskon kotiin tilaamat tanko ja painot on varovasti otettu käyttöön. Parin päivän maltillisen treenauksen jälkeen on lopputuloksena aavistuksen verran kipeytyneet kyynerpäät. Veikkaan lievää tekniikkavirhettä, koska tavoitteena on ollut ryhdin, hartioiden, rintalihasten ja hauiksen kehittäminen. Ei kyynerpäälihasten.

Kävelyä on tullut harrastettua runsaasti. Jos haluaa ”helpohkon” kävelyretken niin suosittelen lämpimästi Veikkolan Palakoskea.

Ensimmäisen 500 metrin jälkeen tuli jo fiilis, että pitäisikö kääntyä takaisin. Koko kierroksen aikana ei taida olla yhtään tasaista kohtaa ja polkukin on pelkkää juurta ja kiveltä toiselle loikkimista. Ei siis nilkkavaivaisille, mutta muille sitäkin suuremmalla syyllä.

Vuosaaren Uutela edustaa toista ääripäätä. Tasainen, mutta kuitenkin mielenkiintoinen kahdeksan kilometrin lenkki merellisissä maisemissa kehittää fysiikan lisäksi myös henkistä puolta.

Juokseminen on jäänyt todella vähäiseksi, koska tempaisin jo ensimmäisessä väliaikamittauksessa tuloksellisesti sen verran kovan ajan ettei parannusta varsinaisesti tarvittu tälle jaksolle. Pari kertaa olen hölkkäillyt.

Painonhallinta ei etene kokonaisuudessaan tavoitteen mukaisesti, johtuen 1/8-välitavoitteen tuloksesta. Tällä seurantajaksolla eroa on saatu hienosti kiinni, mutta vielä olen 0,7 kiloa jäljessä kokonaistavoitetta. Olen edelleenkin syönyt vähemmän ja terveellisemmin ja liikkunut enemmän ja silti vaaka näyttää lähes lähtötasoa. Syynä on pakko olla merkittävä lihasmassan kasvaminen vaikkei se liiemmin vieläkään näy ulospäin.

Painonhallinnan tarkempi seuranta.

Ohjelmaan piti ottaa mukaan myös kehon mittaamisen eli välietapeissa mittaan rintakehän, käsivarsien, vyötärön, lantion ja reiden ympärysmitat. En ole moista saanut aikaan, mutta laitetaan tavoitteeksi seuraavalle jaksolle. Kaikki mitä voit lykätä huomiselle, kannattaa aloittaa aikaisintaa ensi kuussa. Hyvin epämeikäläinen lause, mutta ehkä kuvastaa viime aikaista henkistä kehittymistäni. Onko kehitys mennyt oikeaan suuntaan on sitten ihan toinen kysymys.

Muutamia kertoja on ruokavalion hallinta pettänyt tälläkin jaksolla. Tippaleivät ovat heikkouteni. Niitä on tullut mussutetuksi pariinkin otteeseen. Elosen tippaleivät nousivat tämän vuoden kisan voittajiksi tavallista pienemmästä otoksesta. Kerran söin hampparin, mutta siitä syytän pelkästään parempaa puoliskoa. Tiukasti roskaruokaa vastustava puoliso ilmoitti haluavansa lihapiirakan kahdella nakilla. Minkäs siis teet. Autoon ja etsimään sunnuntai-iltana korona aikana avointa snagaria. Aika monen yrityksen ja erehdyksen jälkeen löytyi avoin ravitsemusliike Espoon Nihtisillasta, Pohjanmaan Grilli. Vähän aikaa autokaistalla jonotettua huomasimme ettei lihapiirakka millään sisällöllä kuulu paikan valikoimaan. No onneksi löytyi burgeri runsaalla chilillä, joka riitti kompensoimaan lihistä. Vappuaaton ruokavalioon kuluu lisäksi runsas kassillinen Vanhan Kauppahallin loistavan Juustoansan tuotteita eli Vappupäivänä taitaa punnitus jäädä väliin.

Kotiintuomiset Juustoansasta.

Verenpaine on edelleenkin kunnossa. Pitäisi alkaa mittamaan hiukan useammin. Tämän seurantajakson mittaustulos on otettu aamulla, ajankohta joka näyttää yleisen trendini mukaan hiukan nostavan yläpainetta ja taasen laskevan alapainetta. Ehkä tähänkin on olemassa jokin tieteellinen syy. Pitänee perehtyä asiaan.

Opiskelu on lähtenyt rullaamaan. Olen tosin opiskellut asioita joita en suunnitellut opiskelevani vaan uuden oppiminen on keskittynyt alussa mainitsemiini uusiin mahdollisuuksiin. Hupaisana yksityiskohtana lisähaasteita aiheuttaa se ettei tiettyjen aiheiden asioista pääse kunnolla kärryille kun aiheen termistö on täyttä hepreaa. Tulee mieleen urani alku aikoinaan Orionilla, jolloin hyppäsin samaan aikaan untuvikkona IT- ja lääkealan kolmekirjaimisiin lyhenteisiin. Meni pitkään ennen kuin ymmärsin niiden päälle ja vielä pidempään kunnes tunnistin puhutaanko tällä kertaa IT:tä vai lääketiedettä. Olen myös samasta sekavasta syystä aikanaan henkilöä näkemättä ja keskustelematta rekrytoinut konsernin sisältä asiakkuudenhallintaprojektiin (CRM) Ruotsin tyttärestä kliinisen tutkimuspäällikön (CRM). Oli muuten urani onnistunein rekrytointi vaikka olisi sekin jäänyt tekemättä, jos olisin tarkemmin asiaa päässyt selvittämään. Silloin piti päätös tehdä kahdessa minuutissa.

Välitavoite 2/8 30.4.2020 tulokset:
AsiaTavoite 2/8TulosArvosana
Juoksukunto3,4 kilometriä alle 23 minuuttiin23:09Hyvä
VerenpaineLopputavoite erinomainen vähintään 119/79, välitavoitteena trendi oikeaan suuntaan126/78Kiitettävä
LihaskuntoEi määritelty, tavoite määriteltävä huhtikuun loppuun mennessäEi määriteltyEi tulosta
Fyysinen harjoittelu2 tuntia päivässä80%Hyvä
Fyysinen harjoitteluJoka päivä yli 10 000 askelta.85%Hyvä
PainonhallintaTavoite 84 kiloa (lähtöpaino 86 kiloa, 1/8-välitavoitteessa 85,9 kiloa) eli 2/8-välitavoitteessa painoa pudonnut 1,2 kiloa (tavoite 1,0 kiloa). 84,7Kiitettävä
PainonhallintaVartalon mitat. Pitää määritellä ja tietysti myös mitata. Määriteltävä huhtikuun loppuun mennessä. UUSIEi määriteltyEi tulosta
Uni8 tuntia yössä87%Hyvä
Henkinen kehittyminenEi määritelty, tavoite määriteltävä huhtikuun loppuun mennessäEi määritelläKiitettävä
Kirjalliset tuotokset 12 tuntia päivässä75%Tyydyttävä
Kirjalliset tuotokset 2Romaanin edistyminen, tarkempi tavoite määriteltävä huhtikuun loppuun mennessäEi edistystäHeikko
Kodinkunnostus2 tuntia päivässä71%Tyydyttävä
Opiskelu2 tuntia päivässä77%Hyvä
ItsekuriVapaapäiviä korkeintaan yksi viikossa100%Kiitettävä
ItsekuriTulosten kirjaus päivittäin70%Tyydyttävä
RuokaRuuan laittamiseen ja sen nauttimiseen käytetty laatuaika. Tavoite 2 tuntia päivässä.77%Hyvä

Prosenttien arvosanat on skaalattu sumealla logiikalla kouluarvosteluista (4-10 -> 0-100) seuraavasti:

89-100Kiitettävä
76-88Hyvä
63-75Tyydytävä
51-63Välttävä
0-50Heikko

Seurantajakson sanktiomaininnat:

  • Yhtäkään todella uutta ruokalajia ei ole valmistettu seurantajaksolla eli jo perinteiseksi muodostunut resepti puuttuu tästä raportista.

Yhteenvetona kehittyminen etenee edelleenkin keskimääräisesti. Romaaniin on oikeasti pantava lisää paukkuja. Fyysinen harjoittelu, opiskelu ja painonhallinta ovat kehittyneet oikeaan suuntaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: