Winston

Mitä tulee ostamuksiin niin olen elämäni aikana tehnyt kolme hankintaa joita en ole koskaan katunut.

Näistä ensimmäinen on Jura-merkkinen kahviautomaatti, joka vielä kohta yli kuuden vuoden ikäisenä tekee loistavaa kahvia, eikä sitä ole tarvinnut kertaakaan huollattaa. Nyt tämän kirjoitettuani se varmastikin laukeaa viimeistään huomenna. Laskin aikoinaan business casen vempeleelle ja sain 18 vuoden takaisinmaksuajan säästyneenä viemäriin kaadettuna kahvina Moccamasteriin verrattaessa. Kahvin kulutuksen säästöllä on äärettömän hankala saada aikaan kannattavia tuottolaskelmia. Tai ainakaan sellaisia joilla olisi nopea takaisinmaksuaika.

Toinen on etupihalla viimeiset pari vuotta tyhjänpanttina seisonut italialainen urheiluauto Fiat Punto, josta maksoin yli kahdeksan vuotta sitten tonnin ja jota on korjailtu toisen mokoman edestä. Autolla on karmea ajaa ilman ensimmäistäkään tehostinta tai talvisin toimivaa lämmitintä tai kesäistä ilmastointia. Yhtä kaikki on Puntolla opetettu kaksi poikaa ajamaan ja samalla opetettu heidät arvostamaan mitä tahansa nykyaikaiset kriteerit täyttävää autoa Punton sijaan.

Lasten ajo-opettajana toimiminen on lämpimästi suositeltava tapa tutustua jälkikasvuun. Pieni auto, tunteja ajamista pikkuteillä ja väliin suuremmillakin straadoilla pakottaa keskustelemaan. Kukaan ei pysty illasta toiseen istumaan tuppisuuna muutamia kuukausia. Nuoremman pojan kanssa soitettiin Radio Rockin 500 listaa läpi Spotifystä ja kilpailtiin kumpi tietää biisin nopeammin. Taisin hävitä noin 499-1. Ei raukka tunnistanut Alice Cooperin Poisonia.

Kolmas ja viimeisin hankinta on kolmatta vuotta pihaa kiertävä Winston. Winston tottelee myös syntymänimenään Husqvarna Automover eli kyseessä on robottiruohonleikkuri.

Tein aikanaan jälkikasvun kanssa diilin, että heidän hommanaan on ruohon leikkuu ja autojen pesu. Perheeni on siis vuosikausia ajanut kylän likaisimmilla autoilla ja piha on muistuttanut viidakkoa.

Jälkimmäinen korjaantui kun Winston ilmestyi kuvioihin. Winston on hypnoottinen esine. Sen päätöntä kohellusta ympäri pihaa on vaikea olla seuraamatta. Kotonamme pörrää harvakseltaan myös Himuli eli himaimuri eli robotti-imuri jonka katselu aiheuttaa samankaltaista hypnoottista lamaannusta katsojassaan.

Winston latauksessa

Winston vauhdissa viime kesänä.

Laittaessani Winstonia toimintakuntoon täksi nurmen kasvukaudeksi ilmoitti tuo ihmeellinen olento yksitoteen ”No loop” ja kieltäytyi kaikesta yhteistyöstä. Sininen valo vilkkui vihreän sijaan telakassa joka tarkoitti siis käytännössä sitä, että jokin Winstonin elämää rajoittavista kolmesta maan alle upotetuista suhteellisen pitkistä langoista ei johda sähköä eli siis kansankielellä on poikki.

Alkoi ihmettely mikä olisi paras tapa selvittää mistä lanka mahtoi olla katkennut. Mitään lankojen lähettyvillä tapahtuneita maankaivuu operaatioita ei oltu tehty eli selkeää paikkaa oli mahdotonta päätellä.

Onneksi on ystäviä jotka ymmärtävät sähköhommien päälle ja omistavat tarvittavat laitteet ja mittarit. Paikka missä langat yhdistyvät (vasen ja oikea rajalanka ja pihan poikki kulkeva ohjauslanka) löytyi pihan kauimmaisesta nurkasta ja samalla varmistui, että rikkouma on lyhyemmässä rajalangassa. No lanka noin puolestavälistä poikki ja uusi mittaus. Parin poikkaisun jälkeen katkoskohta löytyi erään viimekesäisestä puiden istututuksista jäljelle jääneen multa- ja savikasan alta. Langat yhteen ja telakan vilkkuva sininen valo muuttui taas vihreäksi.

Olisitte nähneet Winstonin riemun sen kurvatessa vielä osittain kitukasvuisen nurmen kimppuun. Se ei välittänyt kuorikeesteestä hyökätessään vastaistutetun kanukkapensaan kimppuun. Kuorike vaan pöllähti sen teloessa puskat.

Ai niin. Yksi ostoksista on kaupan. Italialainen urheiluauto vaihtaa omistajaa tarjousten perusteella. Lähtöhinta 1000 euroa. Kaupanpäälle tulee ajo-opettajan jarrupoljin, jos sen jostain vielä löydän. Saa tarjota.

2 vastausta artikkeliin “Winston

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: