Välitavoite 4/8

Ensimmäinen lomaviikko laajeni yllättäen toiseksi eli määrätietoisesta itsensä kehittämisestä ei ollut tietoakaan.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Seurantajakso 4/8 on täten ollut poikkeuksellinen joten tavoitteiden kehittyminen ei ole ollut pääfokuksessa.

Projekti on nyt puolessa välissä. Niin se aika kuluu.

Opiskelu on kuitenkin lähtenyt sujumaan. Suoritin digitaalisen markkinoinnin kurssin ja Googlen tarjoamasta on muutama saman aiheen ilmaisversio käynnissä. Ted:n sisältöä olen kuluttanut sattumanvaraisesti. Ted kiinnostaa sessioiden lyhyyden vuoksi. Kaikki turha on löpinä karsittu ja itse ajatus loistaa.

Viime viikolla oli Microsoftin järjestämä O365 Virtual marathon, joka tarjosi aiheen puitteissa 36 tuntia putkeen vaihtelevan laatuisia sessioita. Aika niistä monta tuli katsottua.

Tedistä löytyi mielenkiintoinen video siitä kuinka äidinkieli vaikuttaa tapaamme ajatella. Useamman kielen syväosaajat pystyvät lisäksi helpommin ajattelemaan asioita monelta kantilta.

Microsoftin tapahtumassa kävi selväksi viestinnällinen ero äidinkielenään englanniksi puhuvien ja muiden välillä. Toki ihminen pystyy paremmin puhumaan äidinkielellään, mutta se ei ollut asiani pointti. Natiivi-enkut olivat viihdyttäviä, mutta sessioista ei jäänyt mitään käteen. Kielellisesti täydellinen puhe ei tarjonnut sisältöä. Sanoilla sumutettiin oikean asian puute. Manner-eurooppalaiset ja intialaiset loistivat taasen asiasisällöllä ja ytimekkyydellään.

Photo by ICSA on Pexels.com

Saman ilmiön olen huomannut työelämässä, jossa pääkielenä on englanti. Muutamalta Euroopan läntiseltä saarelta tulleet sähköpostit olivat pääsääntöisesti julmetun pitkiä, mutta niistä oli usein vaikea todentaa miksi ne on lähetetty tai pitäisikö niiden toimesta tehdä jotakin tai ylipäänsä reagoida niihin.

Suurin ammatillinen painajainen on vääntää edellä mainittujen saarelaisten kanssa yhdessä jonkin asian myyntiesitystä. Suomalaiseen tyyliin hommat hoituvat maksimissaan viidellä kalvolla:

  • Otsikko
  • Tausta/nykytila haasteineen/kehitysmahdollisuuksineen
  • Ratkaisuvaihtoehdot
  • Etenemismalli resurssiarvioineen (lihasvoima + eurot)
  • Päätösvaihtoehdot

Saarelaisten kanssa lopputulos on 35 kalvoa, jotka ovat osittain päällekkäisiä ja jopa ristiriitaisia. Kalvosarjaa väännetään kuukausi ja sen kieliasu muutetaan sellaiseksi ettei keskiverto äidinkielenään muuta kieltä puhuva selviä siitä kuin sanakirjan kanssa. Kaiken huipuksi tuotos jättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia. Jokin yksityiskohta on aina pielessä ja kohderyhmä jolle koko show on suunnattu vaatii lisäselvityksiä jättäen päätöksen pöydälle. Ja sitten pakerretaan seuraava kuukausi.

Suosin ehdottomasti suomalaista Ted-mäistä tapaa esittää asioita.

Television katseluni on lisääntynyt. Netflix, Amazon Prime, CMore, HBO ja Viaplayn hyvä tarjonta on lähes katsottu loppuun. Tämä on vaikuttanut myös unirytmiin. Illalla ei malta mennä nukkumaan kun pitää katsoa se legendaarinen yksi jakso vielä.

Photo by freestocks.org on Pexels.com

Olenko sitten löytänyt palveluista jotakin erittäin hyvää sisältöä. No en. En tiedä turtuuko liikaan tarjontaan vai onko sen taso laskenut, mutta eri sarjojen ties monennetko kaudet eivät tarjoa mitään uutta ja ihmeellistä. Asia on lähes käänteinen. Sarjan pitkittäminen liiallisuuksiin saa itseni kyseenalaistamaan oliko tuotos alunperinkään katsomisen arvoinen. Huono neljäs kausi syö muistoista vetovoimaa siltä Kaudelta Yksi tai Kaksi, jolloin sarjaan jäi koukkuun. Esimerkkejä on lukuisia: Rahapaja, House of Cards, Billions …

Nukkunut olen toki määrällisesti ihan mukavasti, mutta aamulla herääminen on ollut suhteellisen myöhäistä.

Ilmat ovat suosineet ulkona oloa. Pihalla on tullut pakerrelluksi yhtä ja toista.

Fyysiseen kehitykseen en ole laittanut paukkuja. Aamu HIIT:t ovat olleen myöskin lomalla. Kävellyt olen hiukkasen ja juossut kertaalleen eilen. Opin taas uuden asian. Kolmen pullan syönti juoksun alkulämmittelynä ei toimi.

Fyysisen kehittymisen seuraamiseksi kehitin juuri myös uuden metodin.

Mibe indeksi = (rinta + hauis + reisi) / (paino + vatsa)
31.5: (108+32+51) / (84,5 + 99) = 1,04

Mitä suurempi indeksiluku sen parempi. Alle yksi on merkki katastrofista. Jos juuri keksimäni laskukaava on jo keksitty aiemmin pahoittelut puhtaasta tietämättömyydestä johtuvasta kopioinnista. Nimetään uudelleen tarvittaessa ja annetaan kunnia sille kelle se kuuluu.

Paino ei putoa. En tosin ole asiaa edistänytkään.

Henkinen olotilani kukoistaa edelleenkin. Olen tyytyväinen enkä tee asialle yhtikäs mittään.

Paluu työelämän pariin on uhkaavasti alkanut edistymään. Palveluksistani kiinnostuneita tahoja on ilmaantunut jonkin verran ja muutaman kanssa keskustelut ovat käynnissä. Uudistettu CV on juuri tullut ulos uunista ja perehtyminen itsensä brändäämiseen on käynnistynyt.

Olen myös alkanut vihdoinkin miettimään mitä haluaisin isona tehdä. Mitkä ovat oikeat vahvuuteni ja miten ne istuvat yhteen oikeiden mielenkiinnon kohteideni kanssa.

Kuten sanottu on projektini nyt puolessa välissä. Henkisesti asiat ovat loistavalla tolalla, koti ja puutarha kukoistavat ja nukkuminen on paremmassa kuosissa kuin ennen. Painon pudotus on ollut pettymys samoin kuin fyysinen kehitys.

Kesäkuussa juostaan ja seurataan Mibe-indeksin kehitystä. Jos ei paino ala putoamaan niin ainakin reidet kasvavat.

Pexels.com

Tavoitetaulukko puuttuu lomateknisistä syistä. Palataan siihen seuraavan seurantaraportin yhteydessä. Nyt lähden Tuusulanjärvelle soutelemaan.

One thought on “Välitavoite 4/8

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: