Ensimmäisen kauden tilinpäätös

Photo by Lorenzo on Pexels.com

Kokonainen vuosi sijoittamista takana. Matkalla ollut sekä ylä- että alamäkiä, mutta tavoitteessa on niukasti pysytty ja indeksi hakattu kirkkaasti.

Seuraan kursseja edelleen päivittäin, mutta päänsisäinen spekulaatio siitä pitäisikö omistusta myydä tai jotakin ostaa kurssien heitellessä on jäänyt pois. Teen harkittuja kauppoja suunnilleen kuukauden välein muutaman ennalta mietittyjen vaihtoehtojen kesken riippuen ostohetken kursseista.

Strategia on vuoden aikana vahvistunut ja on tätä nykyä seuraava:

  • Sijoita osakkeisiin joiden yritysten liiketoiminnasta edes vähän ymmärrät. Selvitä lisää jos et ymmärrä
  • Pysy erossa kaikesta hömpästä. Hömpällä tarkoitan tässä yhteydessä kryptovaluuttoja, lyhyeksimyyntiä ja sijoituksia joiden takaisinmaksusta ei ole mitään järjellisiä takeita (esim. AlfaTV)
  • Sijoita korkeintaan 25% osakkeisiin joissa on kasvupotentiaalia eli firmoihin joilla on mahdollinen huikea tulevaisuus tai firmoihin jotka ovat merkittävästi kärsineet koronasta ja jotka mahdollisesti nousevat taas Feenix-linnun lailla vanhaan kukoistukseen (esim.lento-/laivayhtiöt). Sijoittamiseni on pitkäjänteistä eli minimoin turhan riskin
  • Sijoita vähintään 25% yrityksiin jotka maksavat hyvin osinkoa. Näillä maksan Nizzan kämpän yhtiövastikkeet
  • Hajauta siten että korkeintaan 33% on samassa toimialassa tai maassa. Oma salkku on vielä liian Suomi-keskeinen eli tämä vaatii vielä tekemistä
  • Kulut syövät pienten kauppojen katteet eli valitse kerran kuussa yksi kohde johon pistät koko kuukauden panoksen. Oman palveluntoimittajan järjestämät listautumisannit mahdollistavat usein maksuttomat toimeksiannot, mutta kannattaa tarkoin harkita mihin IPOon osallistuu. Viimeisen 12 kuukauden aikana listautumisten määrä on ollut poikkeuksellisen suurta ja osasta ovat helpot pikavoitot jääneet saavuttamatta
  • Osta laskevaan kurssiin. Tämä takaa usein helpon muutaman prosentin pikavoiton omistuksen alkutaipaleella
  • Sijoita vain omalla rahalla

No miten sitten harrastus on edennyt? Vuosi takana, tavoitteeseen vielä toistakymmentä vuotta aikaa.

Nizzan ja/tai Key Westin eläkeasunnon hankinta etenee edelleen täysin tavoitteen mukaisesti.

Viimeinen kuukausi on ollut pientä laskusuhdannetta. Aiemmin pienet prosentuaaliset alamäet eivät tuntuneet missään, mutta pääoman pikkuhiljaa karttuessa ovat myös heilahdusten rahasummat alkaneet kasvamaan.

Tuotossa huomioitu kaikki toimeksiantojen kulut

Vuoden aikana kaksi kuukautta mennyt pakkasen puolelle ja kolme muuta tuottanut voittoa, mutta eivät tavoitteen 3,3% verran. Huolestuttavaa tosin osin se että kuntokäyrässä suurin osa niistä osuu viimeiseen viiteen kuukauteen eli jalkapallotermein lähiaikojen pelit näyttävät seuraavilta: Tasuri-Voitto-Häviö-Tasuri-Häviö. Täysin tyytyväinen ei siis voi olla. Valmentajaa ei tässä tapauksessa oikein voi vaihtaa eli pitää vakavasti harkita uusia pelaajia tai sitten vaan luottaa nykyisen kokoonpanon turnauskestävyyteen.

Photo by Nextvoyage on Pexels.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: