Oppiminen – Tekoäly

Photo by Pixabay on Pexels.com

Kerrankin aikaa lukemiseen ja uusien asioiden oppimiseen. Mielessäni on jo pidempään ollut haave saada kunnon ymmärrys tekoälystä. Ohjelmistorobotiikkaa (RPA) ajoin urakalla sisään edellisessä työpaikassa, jossa työmäärällisesti saatiin hyvin pienillä panostuksilla suuria ajallisia säästöjä aikaiseksi liiketoiminnan työtehtävien hoidossa. RPA yhdistettynä Tekoälyyn (AI) antaakin sitten aivan uusia mahdollisuuksia. On mahdollista automatisoida asioita joihin ihminenkään ei tänä päivänä pysty.

RPA:n ainoana huonona puolena voi pitää sen aloituskustannuksia eli liikkeelle pääseminen vaatii teknistä ympäristöä, RPA-työkalua lisensseineen, ulkoista kumppania tai talon sisäisten resurssien kouluttamista toteutukseen ja sisäistä tai ulkoista tahoa joka monitoroi, että homma toimii tuotannossa. Tämä kaikki vaaditaan yksinkertaisenkin toteutuksen vuoksi. RPA:n kustannushyöty tulee siitä että automatiikkaa lisätään uusiin käyttötarkoituksiin eli käyttöä laajennetaan. Ohjelmistorobotti tekee töitä 24/7 moodissa, sitä ei koronat tai muut pöpöt vaivaa ja lisäresurssointia saa joustavasti uusien lisenssien muodossa.

RPA:n hyödyt ovat siis pääosin hallussa, mutta AI vaatii vielä oppimista. Lyhyellä LinkedIn selailulla verkostoni itseoppimisesta päädyin aloittamaan etäopiskeluni Reaktorin ja Helsingin yliopiston yhteistyönä tuottamasta Elements of AI – kurssista (https://www.elementsofai.com/fi). Kurssin suositeltu viiden viikon suoritusaika hiukan hirvitti, mutta haasteet on tehty kohdattaviksi.

Ensimmäisen oppitunnin lopputentistä täydet pisteet. Tästä se lähtee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: